Μέθοδοι Καθαρισμού Φωτοβολταϊκών panels

Η Μίτος παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Ο καθαρισμός των φωτοβολταικών πλαισίων από τις πάσης φύσεως επικαθίσεις όπως, γύρη, περιττώματα πουλιών, σκόνη, λάσπη, φερτές ύλες, άλατα, αρμύρα κ.λ.π., οφείλει να γίνεται τουλάχιστον δύο (2) φορές το χρόνο. Η καθαρή επιφάνεια των πλαισίων βελτιώνει την απόδοση του πλαισίου ως και 15% και προστατεύει από αλλοίωση της προστατευτικής μεμβράνης των ηλιακών κυψελών.

  • Με αυτοκινούμενο συστήμα καθαρισμού με τη χρήση απιονισμένου νερού

  • Με βρεχτήρα – λάστιχο με τη χρήση απιονισμένου νερού

Και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι άψογο. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση και τις συνθήκες που επικρατούν, επιλέγουμε την καταλληλότερη μέθοδο

Αυτοκινούμενο Σύστημα


Αποτελείται από μία περιστρεφόμενη βούρτσα, τηλεσκοπικό κοντάρι με σύστημα αυτόματου ψεκασμού και δεξαμενή αποθήκευσης απιονισμένου νερού.
Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε πολύ υψηλά σημεία λόγω του τηλεσκοπικού κονταριού και να καθαρίζει άψογα τα πλαίσια απομακρύνοντας κάθε ίχνος σκόνης και λοιπών ρύπων.
Η περιστρεφόμενη βούρτσα τρίβει σχολαστικά χωρίς να φθείρει την επιφάνεια των πλαισίων και στεγνώνει αμέσως μετά το πέρασμα, λόγω του απιονισμένου νερού, χωρίς να αφήνει λεκέδες, στίγματα και θαμπάδες.

Βρεχτήρας – Λάστιχο


Η μέθοδος αυτή είναι η κλασική μέθοδος καθαρισμού υαλοπινάκων. Περνάμε ολόκληρη την επιφάνεια του πλαισίου με το βρεχτήρα και στη συνέχεια απομακρύνουμε το απιονισμένο νερό με το λάστιχο, χωρίς να αφήνει λεκέδες, στίγματα και θαμπάδες.
 
 
 
 

Το απιονισμένο νερό:

  • Διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα φιλικό με την ευαίσθητη επιφάνεια του πλαισίου.
  • Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της επιφάνειας.
  • Δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα που ενισχύουν τον ιονισμό της επιφάνειας.